+36-34/787-242 info@mntkem.hu

A civil jelöltállítási folyamatban való részvétel lehetőséget teremt arra, hogy érdekképviseletet szerezzünk vármegyénk civil szervezeteinek. Az ehhez kapcsolódó információkat szeretnénk a megyében működő szervezet jelentős részéhez eljuttatni. A tét nem kicsi, hiszen a NEA Tanács és az öt kollégium együttesen alkotja a Nemzeti Együttműködési Alap döntéshozó egységeit. A mostani aktivitásunk határozza meg, lesz-e valaki, aki képviseli vármegyénket is.

 

Márciusban kerül sor a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) Tanács és Kollégiumi civil delegált tagjainak megválasztására. A civil jelöltállítási rendszerrel kapcsolatban a Civil Portálon már elérhető a hivatalos tájékoztatás (https://civil.info.hu/kezdolap/hirek/index.html?o=660).

Azok a civil szervezetek, amelyek bejelentkeznek a Nemzeti Együttműködési Alap civil jelöltállítási rendszerébe, egy-egy képviseletükre kijelölt természetes személy (elektor) részvételén keresztül választhatják meg az Alap Tanácsának és kollégiumainak civil delegált tagjait.

Elektornak jelentkezni február 2. 12 óráig van lehetőség. A határidő jogvesztő, nincs lehetőség később a csatlakozásra.
ELEKTORI jelentkezés: https://eper.emet.hu/paly/palybelep.aspx

Civil Központunk a civilek szolgálatában áll – munkatársaink segítenek az elektori regisztrációban is – a választásokkal és regisztrációval kapcsolatban tanácsadást is szervezünk két időpontban:

  • január 22. 14 óra
  • január 24. 14 óra

Helyszín: Tatabánya, Kós Károly utca 2.

A részvételi szándékot kérjük e-mailben (civil.kem@gmail.com) vagy telefonon (20/237-5137) jelezzék számunkra!

Az elektori regisztráció során meg kell adni az adott szervezet képviseletében eljáró személy (elektor) személyes adatait, illetve azt, hogy szavazatukat személyesen vagy levélszavazás útján kívánjuk leadni.

Személyesen két helyszínen:

  • március 4. – Civil Központ Iroda – Tatabánya, Kós Károly utca 2.
  • március 6. – Kapcsolatok Háza – Esztergom, Széchenyi tér 14.

Később a szavazás módján, illetve az elektor személyén nincs lehetőség változtatni, így érdemes meggondolni, hogy ki, mit tud vállalni.

 

Ha valakinek van esetleg konkrét javaslata delegáltra is, akkor jelezheti az EPER rendszerében, ez esetben szükséges életrajzot is feltölteni. Ám azt is tudni érdemes: a jelölt által képviselt szervezet összeférhetetlen lesz annál a kollégiumnál, ahol tisztséget vállal a képviselője.