Ifjúsági munka az online térben

Tisztelt Partnerünk!

Az Erzsébet Ifjúsági Alap Nonprofit Közhasznú Kft. az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 azonosítószámú, Komplex ifjúsági fejlesztések – Új Nemzedék Újratöltve című projekt keretében szabadegyetemet tervez megvalósítani „Ifjúsági munka az online térben, avagy az Online (Játszó-) Tér” címmel.

A szabadegyetemmel a fiatalokkal és közösségeikkel foglalkozó gyakorló szakembereket kívánjuk megszólítani. Célunk, hogy platformot biztosítsunk a tapasztalatok megosztására, együttműködések kialakítására és elmélyítésére, szakmai párbeszédre.

A rendezvény várható programjáról az előregisztrációs felületen osztunk meg további információkat!

Kérjük, segítse munkánkat az alábbi előregisztrációs kérdőív kitöltésével, amellyel az őszi időszakra tervezett szakmai eseményünk sikeres megvalósításához járul hozzá.

Rendezvényünk ingyenes, de a részvétel mindenképpen regisztrációhoz kötött, amit az alábbi linken tehettek meg!

 

Üdvözlettel,

Erzsébet Ifjúsági Alap

Módszertani és Monitoring Alprojekt munkatársai

EGYRE TÖBB FORRÁST NYERNEK MEGYÉNK CIVIL SZERVEZETEI

Közel 10 milliárd forintra nő jövőre a pályázati keret

A Nemzeti Együttműködési Alap 2021. évi pályázati támogatásaival kapcsolatban szervezett tájékoztató fórumot szerda délelőtt a Kormányhivatalban a Komárom-Esztergom Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. A megye minden tájáról érkező egyesületi, alapítványi vezetőket Bencsik János országgyűlési képviselő é Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott köszöntötte.
Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős helyettes államtitkára előadásában kiemelte, hogy kétmilliárd forinttal emelkedik a civil szervezetek támogatási keretösszege, melyhez októbertől várják a pályázatokat. A politikus arra kérte a jelenlévőket, hogy a regisztrációs eljáráshoz és a pályázati dokumentáció összeállításához idén is forduljanak bizalommal segítségért a megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központhoz.

A tájékoztató során ismertetett prezentációk az alábbi linken megtekinthetők, letölthetők: https://mntkem.hu/cic/letoltheto-dokumentumok/

Közösségi együttműködést erősítő rendezvény a CSEÖH részvételével

Az EFOP-1.6.3-17-2017-00008 “Felzárkózás-politikai konzultáció és program Komárom-Esztergom megyében” projekt keretében “Szociális szövetkezetek lehetőségei a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása terén” címmel közösségi együttműködést erősítő rendezvényre került sor Etén augusztus 25-én. Az eseményen a megyei CSEÖH is képviselte magát, Mecseki Melinda projektvezető előadását is meghallgathatták az érdeklődők.
A rendezvény mintegy 60 résztvevőjét Borsó Tibor a megyei közgyűlés alelnöke és Rohonczi Anita Ete község polgármestere köszöntötte.
A szívélyes köszöntők után különböző tájékoztatók hangzottak el. Jó példák, gyakorlatok kerültek bemutatásra:
– Hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának lehetőségei – Schmelcz Gézáné – Kemence Egyesület
– Nők atipikus foglalkoztatása – Malomsoki István – Információszolgáltató Kft.
– Hátrányos helyzetűek szolgálatában álló civil szervezetek bemutatása – Mecseki Melinda – Bakonyalja Leader Egyesület / Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház
– EFOP 1.6.3 Projekt bemutatása – Csapucha Árpád – Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat
Az előadások után egy rövid szendvicsebéd következett, melyet az autistákat foglalkoztató Esőemberekért Egyesület munkatársai készítettek el.
A program zárásaként Rohonczi László az Elektronikai Hulladékbontó Üzem igazgatójának vezetésével üzemlátogatásra került sor.