Pillanatképek az etei nyári táborból

Pillanatképek az etei nyári táborból

Egy meghívásnak eleget téve június 22-én Etére látogattunk ahol a látás-, és hallássérültség témájával ismerkedhettek meg a táborozó gyerekek, valamint különböző fejlesztő eszközeinket, játékainkat is kipróbálhatták.
A nyári szünet kezdetétől igyekeznek a pedagógusok és segítőik hasznos, élményekkel teli foglalkozásokat biztosítani a településen lakó gyermekek számára.
Interaktív foglalkozásunkkal mi is hozzájárultunk kicsit, hogy a tábori foglalkozások még sokszínűbbek, érdekesebbek legyenek.
Előadóink fáradhatatlanságának és a nagy érdeklődésnek köszönhetően majd egy egész délelőttöt töltöttünk el a táborozókkal, akik az előadások, személyes beszámolók után szabadon kérdezhettek előadóinktól, valamint többek között részeg szemüveges pályánkat, “vak” pályánkat, s különböző szemléletformáló játékainkat próbálhatták ki.
S a klasszikus jelzőlámpás játék sem maradt ki a sorból.
Köszönjük a meghívást!
SZJA 1% fogadása

SZJA 1% fogadása

Azon civil szervezetek, melyek a következő évben részesülni kívánnak az 1%-os felajánlásokból az adott év szeptember 30-áig kell elektronikus úton regisztrációs kérelmet benyújtaniuk az adóhatósághoz.
A regisztráció visszavonásig érvényes. Az adatlap kitöltésére várhatóan szeptember 1. és szeptember 30. között lesz lehetőség az Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) használatával.

A kitöltéskor a szervezetnek feltétlenül meg kell jelölnie az szja 1%-os összeg fogadására szolgáló belföldi pénzforgalmi
számlaszámát is. Az adatlaphoz mellékelni kell a szükséges nyilatkozatokat, okiratokat,
illetőleg igazolást.

Az 1% fogadáshoz szükséges 2023. évi adatlap a NAV oldaláról lesz letölthető. Amint az oldalon megjelenik értesítjük róla Partnereinket.

Kapcsolatépítési lehetőség határon túli magyar civil szervezetekkel

A Civil Központok országos hálózata az országos civil szervezeteket képviselve részt vesz a 2022. július 19 és 24. között tartandó Bálványosi Nyári Szabadegyetemen (Tusványos).

A hálózat célja, hogy a külhoni megjelenéssel elősegítsük a magyar-határon túli magyar civil szervezetek közötti együttműködést, partnerségek kialakítását.

Ezért várjuk azon civil szervezetek jelentkezését, melyek szívesen alakítanának ki partnerségi kapcsolatot külhoni civil szervezetekkel.

E-mailben az alábbi információkat várjuk: civil szervezet neve, milyen tevékenységi területen szeretne együttműködni (pl. kultúra, szociális terület, sport), civil szervezet címe, képviselője, képviselőjének elérhetősége (telefonszám és e-mail cím).

A fenti adatokat kérjük 2022. június 22. (szerda) 12:00 óráig küldjék el részünkre: civil.kem@mntkem.hu vagy civil.kem@gmail.com

 

Felhívás: Bálványos Szabadegyetem_felhívás_civil szervezeteknek

Bozsik-nap a szőnyi Bozsik József Általános Iskolában

Bozsik-nap a szőnyi Bozsik József Általános Iskolában

Május 30-án a szőnyi Bozsik József Általános Iskolában jártunk, ahol rögtön három különböző programmal vártuk a diákokat:
⭐️ Weapon of Choice tárlat és előadás a várbális erőszakról és a cyberbullyingről
⭐️Csörgőlabda játék ismertető
⭐️Info-stand: érzékenyítő, fejlesztő eszközök, játékok
Köszönjük a meghívást, a lelkes részvételt! 😊