+36-34/787-242 info@mntkem.hu

 

A Nemzeti Tehetség Program alapvető célja a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése. A Nemzeti Tehetség Program elfogadásával az Országgyűlés 2008-2028 között, 20 évre kiemelt lehetőséget ad a tehetséges fiatalok hosszú távú, folyamatos és biztonságos segítésére.

A Nemzeti Tehetség Program célkitűzései között szerepelt a tehetséges tanulók, fiatalok tehetség segítő programjainak folyamatos működtetése, a hagyományok őrzése, a hagyományok gazdagítása, a helyi közösségek együttműködésének segítése.
A kivitelezett programok a tehetséges gyerekek fejlesztését szem előtt tartva, segítő környezet kialakításával, családoknak szóló szemléletformáló programok megvalósulását tették lehetővé. A pedagógusokkal együttműködve a tehetséges gyerekeknek és családoknak szóló helyi szemléletformáló programok, rendezvények támogatásával segítjük elő a tehetség felismerését.
A programok és rendezvényeink hatásai az egyes célcsoportokra; a tehetséges gyermekek családi hátterének megerősítését szolgálják, családi háttér kialakulását segítik elő, a tehetségek kibontakozását elősegítő szemléletformáló programok támogatásával.