+36-34/787-242 info@mntkem.hu
”Látjátok tehát, hogy cselekedetekből igazul meg az ember, és
nem csupán a hit által.”

Október 25-én, szerdán a kisbéri TSZC Bánki Donát Szakképző Iskolába látogattunk el, ahol a diákok rendhagyó osztályfőnöki óra keretében az önkéntességgel, a civil szervezetek működésével, az iskolai közösségi szolgálattal és az Alacoolj elnevezésű társasjátékkal ismerkedhettek meg.
Az osztályfőnöki órán asztalos, divatszabó, szerszámkészítő szakos diákok vettek részt. Rövid bevezetőben bemutattuk Civil Központunkat, szolgáltatásainkat, a diákokkal átbeszéltük:
🟢mik is azok a civil szervezetek,
🔴milyen tevékenységeket látnak el,
🟢miért fontosak a társadalom és a közösségek számára a civil szervezetek,
🔴ki lehet tagja vagy ki lehet önkéntese egy civil szervezetnek.
A foglalkozásra felkértük a Kisbéri Protestáns Kör tagjait, mutassák be szervezetüket, ismertessék a diákokkal miként vehetnek részt a KÖR életében.
Sajnos azonban az egyesület képviselői betegség miatt nem tudtak részt venni a Civil Órán, így kollégáink tolmácsolták gondolataikat: ”Látjátok tehát, hogy cselekedetekből igazul meg az ember, és nem csupán a hit által.” – Ez a Bibiliai idézet a Protestáns Kör jelmondata, mely remekül szemlélteti is széleskörű tevékenységüket.
A rövid szünet után a diákokat több csapatra osztottuk, s a csapatok közösségekké alakultak, hogy civil szervezeteket létesíthessenek. Így létesült a „Pissz-Passz SE”, „RLE – Régi Lomok Elszállítása”, „Küzdj a Célodért”, „SHE – Segítsünk, hogy Élhessünk”, és a „AVM – A Világ a Miénk” egyesület.
Az egyesületek mind-mind igen hasznos, nemes célokért létesültek. Nagy örömünkre szolgált, hogy a diákok láthatóan élvezték az alkalmi egyesületek alakítását, érdeklődéssel, kreativitással igyekeztek teljesíteni a civil szervezet alapítás megszabott teendőit. Miután az egyesületek megalakultak, a megválasztott elnökök bemutatták egyesületüket, beszámoltak az egyesületben végzendő önkéntes feladatokról.
Ezután következett az önkéntesek toborzása, melynek végén a legtöbb önkéntest gyűjtő szervezetet egy nagy tábla Milka csokival ajándékoztuk meg! 
 Köszönjük a diákoknak, pedagógusoknak az aktív közreműködést, reméljük hasznos időtöltést biztosítottunk számukra. 🙏