+36-34/787-242 info@mntkem.hu

December 5-én az Önkéntesek Világnapján A Minery Egyesülettel együttműködve átadhattuk a a legkiválóbb önkénteseknek járó díjakat a megye legönzetlenebb embereinek!

🥇Az Év önkéntese díjat Fekets Zoltán vehette át az Önkéntesség Tatáért Egyesület tagja, aki nem csak ebben az évben hanem folyamatosan az egyik legtöbbet teszi önzetlenül környezetéért és másokért. A díjat MIch József, Tata polgármestere adta át.
🥇Az Év fiatal önkéntese a bajnai Hummel Réka lett, aki az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium végzős diákja és a bajnai könyvtár állandó önkéntese, aki az elmúlt nyár nagy részét a könyvtárban és egyéb helyeken önkéntesen programok megvalósítását segítve töltötte. Pallagi Tibor, Bajna polgármestere nyújtotta át neki a díjat.
🥇Az Év önkéntes szervezete pedig nem más lett, mint a Turul’s Miners Sportegyesület, akik lenyűgöző sportszeretetük mellett a város folyamatos önzletlen segítői. Kupakgyűjtő és szemétszedő akcióik egyedülállóak. A díjukat Popovics György a Megyei Közgyűlés elnöke adta át.
🥇Az Év közösségi akciója pedig (mely a Minery Egyesület jóvoltából különdíjban részesült) a Micimackó Óvoda felújítása során nyújtott segítségnyújtás volt, amelyben az Árpád Gimnázium, a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközép Iskola diákjainak egy csoportja vett részt.
A Kodály Zoltán Óvoda lehullott faleveleinek összesöprésében pedig a Kodály Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egykori ovis csoportjának tagjai jártak az élen. dr. Csengeri Tamás, a Minery Egyesület elnöke adta át az elismeréseket.
A díjakat képező gyönyörű kerámiákat Juhász Tímea, a díjazottakat bemutató kisfilmeket pedig Rácz Viktor készítette.
Az esemény fényét pedig Herczog Richárd kiváló tangóharmonika produkciója emelte.

Továbbá a Mikes Iskola diákjai is egy-egy produkcióval készültek.

A díjazottak rövidfilmek segítségével kerültek bemutatásra.

Az eseményre a tatai Körzeti Televízió munkatársai is elfogadták meghívásunkat és riportot készítettek a díjazottakról: https://www.facebook.com/korzetitvtata/videos/824561411990601, valamint a megyei 24 óra napilapban és online a kemma.hu-n is olvasható tudósítás a díjátadóról: https://www.kemma.hu/helyi-kozelet/2022/12/djiat-kaptak-a-legonzetlenebbek-tatabanyan-tatai-bajnai-es-esztergomi-a-dijazottak-kozt?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=kemma&fbclid=IwAR00Z3ONBU1eWVyLlUoh4fE4nLe2GmZ22NsapcNhAQDUazTIAHy7VpQsr08

Az Év Önkéntese – Fekets Zoltán

Zoltán az Önkéntesség Tatáért Egyesület lelkes tagja. Szinte minden egyesületi megmozdulás aktív résztvevője, minden alkalommal nagy szeretettel és odaadással végzi munkáját. Bármiről is legyen szó. Ha kell triciklit szállít saját autóval, ha kell, kupakgyűjtőszívet ürít, a hétköznapi életben a szomszédoknak segít füvet nyírnyi, bevásárolni, fát hordani. Mikor, mire van szükség. Az önkéntes tevékenységbe gyakorta lányait is bevonja.

Az Év Fiatal Önkéntese – Hummel Réka

Réka az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium végzős diákja. Az Iskolai Közösségi Szolgálat kötelező 50 óráján túl a bajnai könyvtár állandó önkéntese.
Pósa Andrea, a település könyvtárosa szerint Réka nagyon lelkiismeretes, szeret gyerekekkel foglalkozni, mindenben lehet rá számítani. Az elmúlt nyár nagy részét a könyvtárban töltötte, önkéntesként. A nyári Népmese tábor megvalósításában is részt vett, ahol 20 alsó tagozatos gyermek táboroztatását segítette. Nagy élményt jelentett számára, hogy később, a nyár elmúltával is megismerték, megölelték a gyerekek az utcán.

Az Év Önkéntes Szervezete - Turul's Miners Sportegyesület

„A Turul’s Miners Sportegyesület egy lelkes sportokat szerető, nagyrészt kézilabdás gyermekeket nevelő szülőkből verbuválódott társaság. 2019-ben alakultak egyesületté, mint a tatabányai kézilabda csapat egyik „hivatalos” szurkolótábora.
Az évek során a szurkolás mellett egyéb karitatív/közösségi és társadalmi tevékenységet is szerveztek, számos programban vettek részt társszervezőként vagy fő megvalósítóként egyaránt: mint például az októberi mellrák elleni kampány, a Dózsa György Általános Iskola kerítésének festése, közösségi szemétszedés. Az egyesület tagjai évről-évre állandó résztvevői a Civil Véradásnak. A „bányász-szurkolók” nevéhez fűződik az első tatabányai kupakgyűjtő szív kihelyezése is. Az idei 30 órás kézilabda világrekord kísérlet megszervezésében és lebonyolításában is aktívan közreműködtek.”

Az Év Közösségi Akciója 2022

Mint az élet bármely más területén, így az önkéntességre is leginkább fiatal korban lehet rákapni. Ezért is tartjuk nagyon fontosnak az Iskolai Közösségi Szolgálatot.
A Tatabányai Árpád Gimnázium, a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközép Iskola és a Kodály Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény diákjai részesülnek különdíjban.
A Tatabányai Árpád Gimnázium és a Kereskedelmi Iskola diákjai a közeli Micimackó Óvoda energetikai felújítása során nyújtottak segítséget. A munkálatok miatt teljesen ki kellett üríteni az intézményt, ebben a nagy munkában pedig a két iskola 25 diákja is jelentős szerepet vállaltak: két héten keresztül, napi 3-5 órában.
A szintén tatabányai Kodály Zoltán Óvoda jó kapcsolatot ápol a szomszédos iskolával. A két intézmény pedagógusai és növendékei kölcsönösen segítik egymást, közös programokat szerveznek. Az óvodában ősszel nehézséget okozott a lehullott falevelek összegyűjtése. Az egykori ovis, ma már iskolás gyermekek közül két tucatnyian, két pedagógus vezetésével pár óra alatt összegyűjtötték az ovi udvarában lehullott faleveleket.