+36-34/787-242 info@mntkem.hu

2022. október 3-tól jelennek meg a Nemzeti Együttműködési Alap 2023-as összevont és egyszerűsített pályázati kiírásai. Ezekről és az előző év pályázati tapasztalatairól tartottak tájékoztatót a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának munkatársai szeptember 6-án a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal nagytermében.

A pályázati kiírások egyszerre jelennek meg október 3-án, de egyszerűsített pályázat beadására várhatóan csak október 17-től lesz lehetőség. A pontos beadási határidőket a pályázati kiírások tartalmazzák majd.

Az összesített pályázatok tekintetében fontos kitétel, hogy olyan szervezetek pályázhatnak, ahol az éves összes bevétel maximum 75 millió forint (nem számít bele a számviteli beszámolóval igazolható normatív támogatások összege). 75 millió forintot elérő vagy meghaladó bevétel esetén a civil szervezet részére kizárólag működési támogatás nyújtható, kizárólag visszatérítendő formában.

Az egyszerűsített pályázatok célja, helyi szinten működő (helyi vagy területi hatókörű) kis civil szervezetek támogatása, akik így jogosultsági alapon, egyszerűbb pályázati adatlap kitöltésével juthatnak egyszeri, kisösszegű támogatáshoz. Fontos, hogy egyszerűsített pályázatot csak Magyarországon bejegyzett civil szervezet adhat be, és a pályázat megjelenését megelőző két lezárt üzleti évben a beszámolóval igazolható éves összes bevétele egyik évben sem éri el a 7 millió forintot (nem számít bele a Magyar Falu Program jogcímcsoport terhére nyújtott támogatások összege).

A pályázatok benyújtásával kapcsolatosan a Komárom-Esztergom Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ járási tájékoztatókat tart október hónapban.
A pontos helyszínekről, időpontokról a későbbiekben nyújtunk tájékoztatást.
A pályázatokkal kapcsolatban e-mailben, telefonon, személyesen is nyújtunk tájékoztatást.

 

A fórumon kivetített prezentáció ITT megtekinthető.