+36-34/787-242 info@mntkem.hu

A Felvidéken az Esterházy János Zarándokközpont a Pázmaneum Társulással és a Felvidéki Mária Mirjam Rádióval közösen 2021-re Esterházy-emlékévet hirdet a mártírgróf születésének 120. évfordulója alkalmából és felkéri Kárpát-medencei szinten az egyházi és világi közösségek és intézmények, civil szervezetek és egyéb társulások csatlakozását a kezdeményezéshez.
Az Esterházy-emlékév eseményeit 2021. január 6-án, Komáromból (Komárno), a Szent Anna-kápolnából, online adásban megtartott ünnepi szentmise keretében nyitották meg, amelyet Isten szolgája Esterházy János boldoggá avatásáért ajánlottak fel.

Az Esterházy János Zarándokközpont Szent Kereszt felmagasztalása kápolnájában a boldoggá avatási eljárás kezdete óta minden hónap első szerdáján szentmisét mutatnak be az egyházi eljárás eredményes
lefolyásáért. A hagyományos első szerdai szentmiséket a Felvidék.ma hírportál élő adásban közvetíti, amelyekhez online lehet csatlakozni, többek között a hírportál Facebook-oldalán.
Az Esterházy János Zarándokközpont, a Pázmaneum Társulás és a Felvidéki Mária Mirjam Rádió kéri, hogy a saját, Isten szolgája Esterházy János életét, mártíriumát felidéző események megrendezésével, vagy az emlékévet meghirdetők által szervezett és ajánlott programok átvételével csatlakozzanak az Esterházy-emlékév programjához a szervezetek és az intézmények képviselői.

A csatlakozási szándékot 2021. január végéig jelezhetik az info@pazmaneum.com és az info@esterhazyjanos.eu e-mail címeken.
Az emlékév eddig meghirdetett eseményeiről ITT lehet tájékozódni.
Isten szolgája Esterházy János életét és az emlékév részleteit bemutató kisfilm pedig az alábbi elérhetőségen
tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=Lq-tAzR6LLw&feature=emb_logo

Isten szolgája Esterházy János szolgálata, mártíromsága lelki iránytűként szolgál a felvidéki és az egyetemes magyarság, illetve minden más nemzet fiai számára is. Az általa képviselt hit-, erkölcs-, hazaszeretet- és megbékéléseszmény olyan értékek, amelyekre korunk értékválságba sodródó világának egyre nagyobb szüksége van. Ezért is elengedhetetlen, hogy Esterházy János életpéldájára és munkásságára irányuljon mind a magyar közösség, mind a környező országokban élő népek figyelme. A szervezők célja, hogy az emlékév programjaiba bekapcsolódó társadalmi szervezetek és intézmények Esterházy János mának szóló üzenetét eljuttassák minden korcsoporthoz és társadalmi réteghez. Ugyanakkor fontos, hogy az emlékév rendezvényei minél szélesebb körben népszerűsítsék az Esterházy János által tudatosan vállalt és képviselt keresztény érékrend mai aktualitását és fontosságát.