+36-34/787-242 info@mntkem.hu

Vajon milyen lehet elfogyasztani az ételt, italt úgy, hogy csak a hallásod, szaglásod, ízlelésed és a tapintásod használod?

2020. október 30-án a KPVDSZ Művelődési Házban megrendezett Utószüreti forgatag esemény során többek között ezt is megtapasztalhatták az érdeklődők.
A szervező Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház (CSEÖH) Láthatatlan kóstolóra invitálta a KPVDSZ Művelődési Ház rendezvényére látogatókat.

Az érdeklődők egy közel egy interaktív figyelemfelkeltő, érzékenyítő programon vehettek részt, mely során ők maguk készítették, majd fogyasztották el uzsonnájukat, tölthették ki és ízesíthették délutáni teájukat, mindezt látásuktól ideiglenesen „megfosztva”, „vakon”.
A láthatatlan kóstoló során a szervezők egy hétköznapi szituáció segítségével hívják fel a többségi társadalom figyelmét arra, milyen nehézségekkel szembesülnek az életben látássérült társaink. A programon fiatalabbak és idősebbek egyaránt részt vettek, s egyöntetűen megfogadták kiemelten figyelnek ezután látássérült társaikra, s saját egészségükre.