+36-34/787-242 info@mntkem.hu

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBO) a családok érdekében végzett sokoldalú tevékenységének bemutatására országosan tájékoztatónapokat szervez a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak Hálózatával együttműködésben. A több állomásos országjárás első helyszínén, Tatán a CSBO szakemberei a cég megvalósításában zajló, családokat éríntő tevékenységéről nyújtottak tájékoztatást az érdeklődők számára.
A CSBO a családok életéhez kapcsolódó ágazat szakembereinek (többek között az egészségügyi, az oktatási, a szociális szféra dolgozói), valamint ismereteiket bővíteni kívánó szülők számára is hirdet képzéseket, melyekről a roadshow alkalmával átfogó tájékoztatást nyújtanak és lehetőséget kínálnak az ingyenes képzésekre való jelentkezésekre is. Emellett a „Családbarát Hely“ tanúsító védjegyrendszerről, valamint a minősítő eljárás részleteiről is beszámolnak.
A családok informálása érdekében a CSBO családi információs portált is működtet. A csalad.hu weboldal nemcsak a magyar családtámogatási rendszerrel kapcsolatban nyújt hiteles és jól érthető információkat, de közli a CSBO projektjeinek eredményeit is. Mindezek mellett a csalad.hu a családok számára hasznos és szórakoztató életmódtartalmakat és családi témákat érintő blogokat, vlogokat is kínál az olvasóknak. Az országjárás során bemutatják az oldalt a meghívottaknak.
A CSBO működteti az idén 15 éves Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot (0680-20-55-20), melynek elsődleges célja, hogy segítséget nyújtson a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció- és az emberkereskedelem áldozatainak és szükség esetén gondoskodik az áldozatok elhelyezéséről. Az éjjel-nappal hívható telefonszolgálatról és az OKIT által biztosított segítő szolgáltatásokról teljeskörű felvilágosítást kaphatnak a roadshow-n megjelentek.

A CSBO működéséről bővebb információkat talál a www.csbo.hu  és a www.csalad.hu oldalakon.