+36-34/787-242 info@mntkem.hu

Idén a megszokottaktól eltérően az oroszlányi József Attila Általános Iskola adott otthont a Magyar Parasport Napjához – február 22 – kapcsolódó rendezvénynek. Február 21-én a Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház koordinálásával tucatnyi közösség, civil szervezet, intézmény fogott össze, hogy a diákok más szemszögből is megélhessék a világot, együtt játszanak azon társaikkal, akik másként, talán nagyobb erőfeszítésekkel, olykor speciális segédeszközök segítségével sportolnak.
Tóth Gábor a József Attila Általános Iskola intézményvezetője házigazdaként köszöntötte a program résztvevőit, Mecseki Melinda pedig a szervező Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház vezetőjeként hívta fel a figyelmet a tolerancia, a másokra való odafigyelés, megértés fontosságára.
A nap folyamán a tanulók betekintést kaphattak a hallássérültek mindennapjaiba, kipróbálhatták a boccia-t, csörgőlabdát, s hogy miként lehet kerekesszékkel közlekedni, kerekesszékben ülve kinyitni egy ajtót, hogyan lehet bekötött szemmel pingpongozni, sportolni. Nagy érdeklődés övezte Tos Zoltán parasportoló beszámolóját is. Valamint az első órában megtartott hallássérült és autizmus témájú érzékenyítő foglalkozásokat is nagy figyelemmel fogadták a résztvevők a kora reggeli időpont ellenére.

Az Oroszlányi Városi Televízió összefoglalója az eseményről az alábbi linken megtekinthető: https://www.oroszlanyimedia.hu/hirek/2020/02/24/eselyteremto-nap