+36-34/787-242 info@mntkem.hu

Önkéntesen, mint a Mikulás

Minden évben, december 5-én ünnepeljük a jóakaratú, segítő önkénteseket.  Az önkéntesség a társadalomban meglévő szolidaritás egyik legközvetlenebb kifejezése. Ennek során szerzett tapasztalat elfogadóbbá, empatikusabbá teszi az embert, ezáltal is hozzájárulva az előítéletek megszüntetéséhez, az egyén fejlődéséhez, fontos lépcsőfok lehet a felnőtté válás folyamatában.
Az önkéntesség esélyteremtő szerepe kiemelkedően fontos: segít a tapasztalatszerzésben a pályakezdő fiatalok körében.
A világnaphoz kapcsolódóan az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak hálózatán keresztül olyan országos programsorozatot valósít meg, amelynek célja az önkéntes tevékenység népszerűsítése a középiskolások körében.  A programon azokat a középiskolásokat várjuk, akik részt vettek érzékenyítő órákon.
Idei évben, a Magyarországi Református Egyház Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Óvodájába, és a Komárom-Esztergom Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium Hegyháti Alajos Tagintézményébe viszünk önkéntes fiatalokat, hogy a „Mikulás-várás mellett”, a decemberi időszakban is kiemelkedően fontos önkéntességre felhívjuk a figyelmet.