+36-34/787-242 info@mntkem.hu

2019. augusztus 24-én a megyei CSEÖH önkéntesek közreműködésével játékos foglalkozásokkal várta a XIII. Gáli Családi Napra kilátogató érdeklődőket. A Gál István-lakótelepi Nyárfaligetben családi vetélkedők, játékok, ügyességi és kreatív foglalkozások, valamint zenés és táncos produkciók biztosították a kellemes kikapcsolódást szülőknek, gyermekeknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház asztalainál különböző játékos feladatokban mérhették össze tudásukat, ügyességüket az érdeklődők:

  • Óriás puzzle
  • Űrkaland labirintus
  • CSEÖH Totó
  • Ötödölő
  • Sport-ügyességi rejtvények

A legtöbben baráti, családi csapatokat alkottak, s közösen teljesítették állomásainkat, melyeknél lelkes önkéntesek nyújtottak segítséget a feladatok ismertetésében, felügyeletében. Az önkéntes diákok kiváló instruktornak számítottak, barátságos, közvetlen személyiségüknek köszönhetően, valamint azért, mert korban közelebb álltak a feladatokat teljesítő gyerekekhez, mint a felnőttek, így „közös nyelven” beszéltek, ösztönözték a gyerekeket és felnőtteket is a feladatok teljesítésére.
Önkénteseinknek ez remek lehetőséget jelentett közösségi szolgálatuk teljesítésére. Az önkéntesség által a társadalom hasznos, tevékeny tagjainak érezték magukat, megtapasztalták a segítségnyújtás örömét, s önzetlen munkájukkal örömöt szereztek másoknak. „Jó érzés adni!”, s ezt önkénteseink is megerősítették!

Köszönjük Önkénteseink közreműködését!