+36-34/787-242 info@mntkem.hu

Idén is a Sárberki Általános Iskola adott otthont Tatabányán a Magyar Parasport Napjának. Február 22-én Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház koordinálásával tucatnyi közösség, civil szervezet, intézmény fogott össze, hogy a diákok más szemszögből is megélhessék a világot, együtt játsszanak azon társaikkal, akik másként, talán nagyobb erőfeszítésekkel, olykor speciális segédeszközök segítségével sportolnak.
Krutilla Katalin a Sárberki Általános Iskola igazgatója házigazdaként köszöntötte a program résztvevőit, Mecseki Melinda pedig a szervező Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház vezetőjeként hívta fel a figyelmet a tolerancia, a másokra való odafigyelés, megértés fontosságára.
A nap folyamán a tanulók betekintést kaphattak a hallássérültek mindennapjaiba, kipróbálhatták a boccia-t, csörgőlabdát, a padlóhokit, s hogy miként lehet kerekesszékből kinyitni egy ajtót, beülni egy autóba, bekötött szemmel sakkozni, pingpongozni, futni, vagy épp befűzni a cipőjüket. Nagy érdeklődés övezte az Európa- és világbajnok para-sportolók, Szabó Ozor erőemelő, Zámbó Diána para-úszó, Simon Dániel szkander-versenyző és Bajnok Gábor terepfutó, országúti kerékpáros történeteit.