+36-34/787-242 info@mntkem.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház minden évben igyekszik elismerni, s követendő példaként mások elé állítani azt a települést, ahol – az önkormányzat felelős, jövőbe tekintő intézkedésinek is köszönhetően – a népességszámhoz viszonyítva a legtöbb gyermek születik az előző évhez képest.
2019-ben Bársonyos községet díjazták: Kálnai Lajos, a település polgármestere vette át az elismerést Mecseki Melindától, az egyesület vezetőjétől, majd a kilenc gyermek (öt Királylány és négy Királyfi) és szülei kaptak emléklapokat, játékokat és ajándékutalványokat.
Bereznai Csaba a szervezők nevében elmondta, hisznek abban, hogy minden megszületett gyermek királyfiként, királylányként érkezik szerető családjába, s ott úgy is tekintenek rá, óvják, vigyázzák, nevelgetik őt. A nagyobb közösségeknek, egész nemzetünknek, s különösen a kicsiny településeknek is az egyik legfontosabb érték a gyermekáldás. A Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház célja felhívni a figyelmet a gyermekekre, mint értékre továbbá erősíteni azt, miszerint egy település megtartó erejének kulcsa a gyermeklétszám növekedésében rejlik.