+36-34/787-242 info@mntkem.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Civil Információs Centrum 2019. február 1-jén, a Civilek Napja alkalmából csatlakozik a Miniszterelnökség kezdeményezésére meghirdetett országos programsorozathoz.

Már több mint 20 éve ünnepeljük február 1-jén a Civilek Napját. Ma Magyarországon, mintegy 61 ezer civil szervezet létezik, amelyeknek célja a társadalom, a közösségek szolgálata, az állami, önkormányzati feladatok ellátásának segítése. A kormányzat támogatja és segíti a helyi közösségekért tevékenykedő civil szervezeteket, egyrészt azzal, hogy évről-évre egyre növekvő állami forrást biztosít a civil szférának, másrészt azzal is, hogy civil információs centrumokat működtet mindegyik megyében, illetve a fővárosban.

Komárom-Esztergom megyében a Majki Népfőiskolai Társaság látja el a civil információs feladatokat, amelynek keretében díjmentes információnyújtást, tanácsadást, képzéseket és egyéb szolgáltatásokat biztosítana civil szervezeteknek számára a megyeszékhelyen és a civil információs pontokon a megye minden járásában.

A CIVILEK NAPJÁNAK RÉSZLETES PROGRAMJA:

08.00-16.00
Kós Károly Közösségi Központ
(2800 Tatabánya, Kós Károly utca 2.)
NYÍLT NAP A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI CIVIL INFORMÁCIÓS CENTRUMBAN
Kerüljön közelebb a civil centrumok országos hálózatához, ismerje meg megyénk egyesületeinek, alapítványainak sokszínű tevékenységét, önkéntes lehetőségeit, kezdeményezéseit! Keresse a vasi CIC díjmentes szolgáltatásait! Látogasson el irodánkba!

9:30:11:00
Tatabányai Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközép- és Szakiskola
(2800 Tatabánya, Kós Károly utca 17.)
SZOCIOPOLY
Érzékenyítő társasjáték középiskolásoknak
12:00-12:30
Tatabánya, Árpád tér
„MARADJON HELYBEN MINDEN FORINT!”
1%-os kampánynyitó, sajtótájékoztató

14:00-15:30
Ács, Bartók Béla Művelődési Központ
(Ács, Zichy park 1.)
PÁLYÁZATI INFORMÁCIÓS NAP
Tájékoztató a Nemzeti Együttműködési Alap 2019. évi kiírásairól, az új pályázatkezelő szervezetről, a regisztrációs eljárásról, a pénzügyi beszámoló elkészítéséről, az egyszerűsített pályázati eljárásról.

18:00-19:00
Kós Károly Közösségi Központ
(2800 Tatabánya, Kós Károly utca 2.)
TÁRSASJÁTÉK KLUB