+36-34/787-242 info@mntkem.hu

Harmincan fogadták el a Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház invitálását a január 28-i „Láthatatlan ebédre.” Az érzékenyítő programon három fogását a Tatabányai Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközép- és Szakiskolájának dákjai készítették el, majd szolgálták fel a bekötött szemű vendégeknek.
Az ebéd során mindenki belekóstolhatott a nem látó emberek hétköznapjaiba. Galambos Krisztián és Juhász Viktória, az egyesület két nem látó, tapasztalati szakértőjével beszélgetve pedig arra is fény derült, milyen nehézségeket kell legyőzniük a fogyatékkal élő embereknek életük számos területein, illetve hogyan könnyíthetik meg mindezt a segédeszközök és a látó társadalom tagjai.
Slezákné Pataki Ágnes a Kereskedelmi Szakközépiskola igazgatója kiemelte, hogy a „Láthatatlan ebéd” a vendégek érzékenyítésén, az empátia erősítésén túl remek alkalom arra is, hogy a közösségi szolgálat keretében az ételt szervírozó diákok felkészülhessenek leendő munkájuk egy speciális célcsoportjának különleges igényeire is.
Bereznai Csaba, a program szervezőjeként elmondta, hogy óriási volt az érdeklődés a program iránt. Tervezik a folytatást, a jövőben akár más településeken is láthatatlan vacsorára, borkóstolóra hívják majd a helyi döntéshozókat, intézmény- és cégvezetőket.