+36-34/787-242 info@mntkem.hu

A Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények Család és Gyermekjóléti Központjában tartott előadást felkért előadónk, Kelemen-Kálazy Éva Tehetségbarát szemléletmód témájában.
A konzultáció alkalmával külön hangsúly került az autizmussal élőkkel szembeni tehetségbarát szemléletmód kialakítására is.
A tehetségbarát szemléletmód egyik sarkalatos pontja az egyedi igény nagy jelentőséggel bír, az iskolában és azon kívül, tehát az elsődleges szociális környezetben, a családban is. Az előadáson a komplex szemlélet ábrázolására került sor, ahol a szakmában jártas előadó kitért a tanórán és a tanórán kívüli  a gyermek számára biztosított impulzusok jelentőségére, így például, a gazdag, élményben dús programokban való részvétel biztosítására, mely támogatja a gyermekek önismeretét, mentális készségeit. Ebben a család, mint elsődleges szociális közeg, kiemelkedő szerepet tölt be, a tehetséges gyermekek lelki békéjének megteremtésében, ami hozzájárul az egészséges gyermek személyiség fejlődéséhez.