+36-34/787-242 info@mntkem.hu

Az Önkéntesség Világnapján adta át Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház a nyolc éve alapított önkéntes díjakat Tatabányán, az Edutus Egyetem aulájában.

A világnap alkalmából rendezett ünnepségen Bereznai Csaba köszöntőjében kiemelte: kifejezetten örül annak, hogy napjainkra „divat” lett önkénteskedni, ma már nem néznek furcsán arra, akik másoknak önzetlenül segít. Így aztán nem csoda, ha idén is számos jelölés érkezett mindegyik kategóriában, nagyon nehéz volt a sok-sok jó kezdeményezés, közösség közül választani.

„Az Év Önkéntese” elismerést Békási Imre, a Perczel Mór Honvéd Hagyományőrző Egyesület önkéntese vehette át Sinkovicz Zoltántól, Kisbér polgármesterétől. Méltatásából megismerhettük, hogy a hadisírgondozás területén végzett áldozatos tevékenysége mellett, jótékonysági akciók szervezésével is példaként állítható megyénk közössége elé.
„Az Év Önkéntes Programja” címet az oroszlányi Sportok Fesztiválja érdemelte ki. A díjat Czunyiné dr. Bertlan Judit a térség országgyűlési képviselője adta át az Oroszlányi Utánpótlás FC képviselőinek, Kozár Sándornak és Mészáros Istvánnak, az évek óta nagy népszerűségnek örvendő rendezvény szervezőinek. A szervezet kezdeményezéshez számos sportegyesület, civil közösség, közintézmény csatlakozik évről évre, s közös erővel, sok-sok önkéntes segítségével teremtenek lehetőséget a város lakóinak, hogy megismerkedhessenek a különböző sportágakkal, kipróbálhassák magukat, belekóstolhassanak az egyesületek tevékenységébe.
„Az Év Önkéntes Szervezetének” a Tatabányai Otthon Segítünk Alapítványt választották, mely kifejezetten e tevékenységre felkészített önkénteseivel rendszeres segítséget nyújt kisgyermeket nevelő, rászoruló családoknak. A díjat Kulmann Mónika, kuratóriumi elnök vette át John Katalintól, Tatabánya alpolgármesterétől.