+36-34/787-242 info@mntkem.hu

„Megtisztelő oklevelet kapott Budapesten a Majki Népfőiskolai Társaság: az Emberi Erőforrások Minisztériuma újra a megye Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház címét adományozta a társaságnak.

A Majki Népfőiskolai Társaságnak adományozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma újabb három évre a Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház (CSEÖH) címet. Az erről szóló oklevelet Budapesten vehette át Adorján Beatrix, a megyei CSEÖH munkatársa dr. Illés Boglárkától, az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkártól.

A Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak kiemelt feladata a hátrányos helyzetű csoportokkal szemben fennálló előítéletek megszüntetése. Ennek érdekében szemléletformáló programokat szerveznek, szakmai műhelyeket, képzéseket, a családi életre nevelő programokat, gyakorlati családsegítő szolgáltatásokat vezetnek be.
A megyei szervezet szerepet vállal az esélyteremtésben, az önkéntesség és a családügyhöz kapcsolódó tevékenységet végző civilszervezetek közötti helyi párbeszéd erősítésében pedig koordináló szerepet igyekszik betölteni. Óvodásoknak, általános és középiskolásoknak, családoknak is szociális, érzékenyítő foglalkozásokat szerveznek a megye különböző pontjain.”

 

Forrás: https://www.kemma.hu/kozelet/helyi-kozelet/oklevelet-kapott-majki-nepfoiskolai-tarsasag-1238918/