+36-34/787-242 info@mntkem.hu

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) felkérése nyomán 2021. augusztus 3-án a Zánkai Erzsébet Tábor Sportnapján vettünk részt. Az esemény célja, hogy a parasportban feladatot vállaló magyarországi sportszövetségek bemutatkozhassanak a tábor résztvevői számára és különböző egészségmegőrzési, szociális kompetencia területet, érzelmi intelligenciát, társadalmi befogadást erősítő, érzékenyítő programokat valósítsanak meg.

Ezen törekvések a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak programjai során is meghatározó szerepet töltenek be, így örömmel fogadtuk hogy csatlakozhattunk az eseményhez.

A Sportnap során a standunkhoz látogató az ország különböző pontjáról érkező diákokat és pedagógusokat megismertettük a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak országos hálózatával, tájékozódhattak különböző programjainkról, valamint az érdeklődők kipróbálhatták különböző érzékenyítő, fejlesztő eszközeinket.

Ezúttal Galambos Krisztián, látássérült tapasztalati szakértőnk is elkísért minket az eseményre, akivel kötetlen beszélgetés formájában ismerkedhettek a diákok, pedagógusok. Sok hasznos információt, élményt magukba szippantva mindennapjairól, élethelyzetéről, mentalitásáról, mely követendő példa lehet mindannyiunk számára.

Mint minden hasonló alkalommal, játékaink, eszközeink nagy érdeklődést váltottak ki a diákok és felnőttek körében is, s több pedagógus jelezte, habár nem hallott még a CSEÖH hálózatról, szívesen működne együtt a jövőben a közelében található illetékes helyi illetékes szervezettel.

A délelőtt befejezéseként az egyik közeli étteremben jó társaságban, légkörben fogyasztottuk el ebédünket a FODISZ jóvoltából, melyet ezúton is hálásan köszönünk.

Továbbá köszönjük a szervezőknek a meghívást, a diákoknak, pedagógusoknak pedig az aktív részvételt!

Reméljük a későbbiekben folytatjuk együttműködésünket és további hasonló értékteremtő programo(ka)t valósíthatunk meg közösen.