+36-34/787-242 info@mntkem.hu

CSEÖH Info-stand a III. Szabó Szonja Para Boccia Emlékverseny és ParaKépzőművészeti Biennálén

Június 12-én a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), Tata Város Önkormányzata és a Humanitas SE  harmadik alkalommal rendezte meg Tatán a sportot és a művészetet összekapcsoló duális rendezvényt, a Szabó Szonja Para Boccia Emlékversenyt és ParaKépzőművészeti Biennálét.

A programok helyszíne a Güntner Aréna Városi Sportcsarnok volt, ahol a rendezvénnyel a szervezők Szabó Szonja emléke előtt is tisztelegtek. Szabó Szonja, 2016-ban, 38 évesen elhunyt súlyosan mozgássérült tatai képzőművész, aki tagja volt a Szájjal és Lábbal Festők Nemzetközi Szervezetének. Több hazai és nemzetközi díjat nyert, 2013-ban Komárom-Esztergom Megye Príma Díjasa lett. Alapítója és aktív játékosa volt a Tatabányai Humanitás SE Boccia Szakosztályának, s  2011-ben Boccia sportban Magyar Bajnok volt.

A III. Szabó Szonja ParaKépzőművészeti Biennáléval a szervezők célja megmutatni a fogyatékossággal élők körében rejtőzködő tehetségeket, elismerést adni nekik és példát, értékeket felmutatni az ép társadalom számára. A biennálén 26 alkotó 57 képe került bemutatásra.

Ezen eseményhez a FODISZ felkérésére csatlakoztak a CSEÖH munkatársai, a különböző játékos, szemléletformáló, fejlesztő játékok, eszközök bemutatásával, kipróbálásával teljessé és színesebbé téve a programokat.

Köszönjük a szervezőknek a meghívást, az érdeklődőknek pedig, hogy nagy elánnal próbálták ki eszközeinket!